Skip to main content
Ons werkgebied: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee

Wat weet jij al van de egel?

Wat weet jij al van de egel?

Tijdens onze open dag kun je dit jaar ook deelnemen aan de workshop ‘het leven van een egel’. Er wordt op een interactieve manier van alles over de egel verteld. Wat voor een dier is het, wat eten ze, hoe het zit met die stekels, wat de egelopvang doet en hoe de kinderen zelf egels kunnen helpen.


Ook zijn er natuurlijke materialen te zien, waaronder een opgezette egel die kinderen (voorzichtig) kunnen aanraken. Zo worden kinderen er bewust van dat in de stad niet alleen mensen wonen, maar ook allerlei dieren zoals egels. Een dier als de egel is ook een mooie manier om iets te vertellen over de voedselketen in de natuur. Wie eet wie?

Na deze workshop weet jij als geen ander wat je moet doen als je een egel ziet.  Klopt het dat de egel er nu loopt? Hoort de egel eigenlijk te slapen, en is hij wel gezond?

Wanneer: zondag 6 oktober
Tijd: 14:00/15:00
Leeftijd: 5 jaar t/m 14 jaar (je ouders mogen mee kijken)
Speciaal ‘open dag ‘ aanbieding : € 5.-

Er zijn beperkt plekken beschikbaar. Wil je deelnemen!….. dan nodigen we je uit om je aan te melden via de mail Vermeld hierbij je naam, leeftijd en het telefoonnummer van een van je ouders.

De workshop wordt gegeven door Egelopvang Haarlem

Weten wat er nog meer te doen is tijdens de open dag?