Skip to main content
Ons werkgebied: Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee

Hot item!

Hot item!

Het is zomer! Voor de één is het eindelijk zomer, voor de ander is het al snel te warm. Een ding is zeker, voor onze trouwe viervoeter zijn deze temperaturen al snel te hoog.


En dan moet het nog écht warm worden! Afgelopen maand zijn wij opgeschrikt door een paar incidenten. Een hond in een afgesloten auto, de hond is helaas overleden. Een paar weken geleden zijn wij uitgerukt voor een onwelwording van een hond op het strand. Deze hond was met de hondenuitlaatservice mee en raakte onwel door de hoge temperaturen. Vandaag zijn wij weer uitgerukt naar het strand voor een onwelwording bij een hond. Dit hondje was oververhit, en is direct naar de dierenarts vervoerd. Het is nog onzeker of dit hondje het zal gaan redden. Dit hondje was met 16 hondenvriendjes op stap met de hondenuitlaatservice.

De hondenuitlaatservice is een uitkomst voor mensen die werken. Het is vaak ook hartstikke leuk voor de honden, maar niet met deze hoge temperaturen. De honden worden met veel soortgenoten vervoerd in de auto en mogen zich dan lekker uitleven op een uitlaatterrein.

Wees u zich ervan bewust, dat het voor de honden echt snel te warm is met alle gevolgen van dien. Laat uw hond niet achter in een afgesloten auto, ook niet voor een snelle boodschap. Laat uw hond niet te veel rennen en spelen, wandel rustig en kort met deze temperaturen.

Wij zijn absoluut niet tegen de hondenuitlaatservice. Wij willen u echter wel waarschuwen voor de gevolgen van oververhitting. En die ligt met deze temperaturen echt zo op de loer.